Agenda 2019/2020

30 januari 2020
Verward geweld of geweld verward
Lezing door mr. dr. Bram Sizoo | Psychiater, Specialistisch centrum Ontwikkelingsstoornissen; Team dreigingsmanagement Landelijk eenheid Politie.
Er is een tendens waarneembaar waarbij gewelddadige incidenten direct geduid moeten worden. Daarbij lijkt geen ruimte te zijn voor nuance; de onmiddellijk te beantwoorden vraag is of er sprake was van terrorisme, verward gedrag of psychiatrie. Ieder antwoord van woordvoerders van politie, GGZ of gemeente lijkt tot controverse te leiden, waardoor de verwarring alleen maar groter wordt. In deze lezing wordt dit fenomeen geanalyseerd, waarbij de onmiddellijke behoefte aan betekenisverlening en de begrippen zelf worden besproken.
Mede ook in het licht van de Wet Verplichte GGZ die, naar verwachting,  1  januari 2020 in werking treedt.21 november 2019

Wilt u een lezing bijwonen? Meldt u zich aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Introducees zijn van harte welkom. Nog geen lid? Meer informatie over het lidmaatschap vindt u hier.

Watergate en Trump: herhaalt de geschiedenis zich?
Lezing door Eric Daalder; Staatsraad Raad van State
Inloop 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur
Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, 7201 DE Zutphen

23 april 2020
Lustrumdag
Ons Genootschap viert dit verenigingsjaar zijn 65- jarig bestaan. Dit laten wij natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan!
De lustrumcommissie heeft voor ons op 23 april 2020 een uitje georganiseerd. Het gaat om een dagvullend programma. Hoewel de precieze inhoud van het evenement nog even geheim wordt gehouden, kan ik u beloven dat dit een onvergetelijke dag gaat worden! In april 2020 zal er geen lezing worden georganiseerd.
Wilt u de datum alvast in uw agenda reserveren?
Binnenkort wordt u nader geïnformeerd en kunt u zich aanmelden.
Tot het laatste moment een verrassing